###message

Racoreste-te cu un sorbet de banane si o inghetata de casa

Daca ati incercat sa “stoarceti” banane, probabil nu a mers asa de bine. Nimic nu iese pe la gura storcatorului – dimpotriva, totul este amestecat si evacuat pe la evacuarea pulpei. Dar asta nu inseamna ca banana nu este indicata intr-un storcator. Daca aveti un storcator orizontal, puteti cu usurinta pregati un sorbet din banane sau o inghetata. Chiar acum vara este un moment minunat sa incercati.

Transformati bucataria intr-o gelaterie

Majoritatea storcatoarelor orizontale sunt capabile sa faca sorbet de banane sau inghetata deoarce au in dotare un ecran de omogenizare, numit si ecran “blank”. Spre exemplu, Sana EUJ-707 sau Omega 8006 (8226) sunt nu numai storcatoare foarte bune, dar pot pregati creme, sorbeturi, unt de arahide, chiar si paste.

Banana ice cream
Banana ice cream

Sunt mai multe avantaje daca pregatiti acasa propria dvs. inghetata sau sorbet:

  • Este mai rapid
  • Este mai ieftin
  • Fara aditivi
  • Puteti manca mai mult pentru ca produsele preparate acasa contin mai putine calorii decat produsele procesate din comert

Sorbet usor din banane

Incercati sa va mentineti silueta pentru vara? Inlocuiti inghetata plina de calorii cu sorbetul pregatit acasa. Singurul ingredient este un fruct! O banana va oferi o portie de sorbet. Chiar si copiii vor indragi aceasta reteta.

Preparare:

1. Taiati banana in felii pe care le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt.

2. Asezati tava in congelator pentru 2-3 ore.

3. Puneti ecranul de omogenizare in storcator si introduceti feliile inghetate usor, pe rand.

4. Amestecati sorbetul rezultat cu o furculita pentru o consistenta mai fina.

5. Puneti sorbetul in boluri cu o lingura pentru inghetata.

 

Pont: Data viitoare amestecati cateva capsuni, sau stoarceti sucul de la o jumatate de lamaie.

Inghetata

Cea de-a doua reteta nu este exact pentru cei care sunt la dieta, dar este mai sanatoasa decat inghetata din comert.

banana ice cream
banana ice cream

Cum se face

Ingrediente:

  • 300 g banane
  • Sucul de la o lamaie
  • Miere sau sirop de artar
  • ½ lingurita de zahar vanilat
  • 50 ml lapte integral sau cu continut scazut de grasime

Instructiuni:

1. Taiati banana in felii pe care le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt.

2. Asezati tava in congelator pentru 2 ore.

3. Asteptati o ora apoi amestecati restul ingredientelor impreuna. Daca bananele nu sunt foarte dulci adaugati sirop de artar sau miere in amestecul din lapte.

4. Puneti amestecul in congelator pentru o ora.

5. Dupa doua ore (o ora pentru amestecul cu lapte), scoateti totul din congelator si taiati fasii amestecul din lapte.

6. Puneti ecranul de omogenizare in storcator si adaugati alternativ bucatile de banane si fasiile din lapte.

7. Dupa procesare, introduceti amestecul a doua oara prin storcator. Va face consistenta mult mai fina.

 

Cum a mers?

Ne-ar place sa vedem ce ati realizat. Puneti o poza cu inghetata voastra pe pagina noastra de Facebook!

Publicat: 13. August 2015