###message

4 dintre cele mai frecvente greseli care pot deteriora storcatorul

Din moment ce servisam fiecare storcator pe care il vindem, am cerut departamentului nostru de service sa ne spuna care sunt cele mai frecvente daune pe care le vad si cum se pot evita. In afara de "Nu puneti storcatorul in masina de spalat vase" sau "Nu scapati storcatorul", aici sunt cele mai frecvente greseli pe care le fac oamenii si care le pot deteriora storcatorul.

čištění odšťavňovače
čištění odšťavňovače

#1 Spalarea pieselor in apa fierbinte sau uncarea lor in cuptor

Apa fierbinte poate provoca deformarea pieselor. Doar o mica modificare a formei poate afecta performantele stoarcerii, provoaca scurgeri sau chiar impiedica asamblarea storcatorului. Apa fierbinte sau in special fierberea poate deteriora senzorii magnetici la storcatoarele verticale, ceea ce inseamna ca storcatorul va crede ca unitatea nu este asamblata in siguranta si nu va porni. Chiar si garniturile pot fi deteriorate, ceea ce poate duce la scurgerea sucului in motor.

Regula principala este de a nu spala niciodata un storcator sau partile sale in apa mai calda de 80 grade Celsius. Si nu uscati piesele intr-un cuptor sau pe un incalzitor.

 

odšťavňování jablka
odšťavňování jablka

#2 Utilizarea unui cutit sau a periei de curatat ca si impingator

Nu sunteti sigur/a unde este impingatorul, de ce sa nu folositi un cutit sau o perie pentru a va ajuta sa impingeti produsele in storcator? Veti fi atent/a sa nu impingeti prea departe. Si apoi ... ups! Fie cutitul sau peria se rupe, axul melcat se blocheaza si poate strica restul pieselor.

Este una dintre cele mai frecvente greseli facute cu storcatorul prin presare, si una usor de evitat. Daca ati pierdut impingatorul, puteti sa comandati unul nou din pagina noastra de piese de schimb. Intre timp, puteti folosi un morcov sau o tulpina de telina ca un impingator pana cand gasiti sau comandati unul nou.

 

odšťavňování špenátu
odšťavňování špenátu

#3 Umplerea sau grabirea storcatorului

Nici unui storcator cu presare la rece nu-i place sa fie grabit. Adaugarea de mai multe fructe sau legume in timp ce este deja plin nu va face storcatorul mai rapid ci poate, de fapt, sa provoace probleme. Cele mai multe storcatoare cu ax melcat vertical au un mecanism de siguranta integrat pentru a opri motorul inainte ca acest lucru sa se intample. Cu toate acestea, trebuie sa fii mai atent cu storcatoarele orizontale, deoarece nu au aceasta capacitate. In general, un storcator lent orizontal nu se va bloca, dar sucul in exces va incepe sa se intoarca in tubul de alimentare. In cel mai rau caz, se poate scurge printre garnituri si in motor.

Solutia este simpla: incetineste. Cele mai multe storcatoare verticale cu stoarcere lenta se autoalimenteaza, deci puneti cate o bucata de produs si asteptati sa se proceseze inainte de a pune o noua bucata. Cu morcovi, tineti morcovul si lasati axul melcat sa ia cate o "muscatura" din el, in loc sa lasati sa cada un morcov intreg in sistemul de stoarcere. Cu storcatoarele orizontale, daca vedeti ca sucul incepe sa se intoarca, incetiniti. Lasat sa proceseze ceea ce are deja in bolul de stoarcere. Dupa ce sucul este extras, se alimenteaza lent cu produse. Acest lucru este valabil mai ales pentru fructele moi cum ar fi ananasul sau capsunile.

Pe langa faptul ca este mai bine pentru storcatorul dvs., alimentarea lenta are un alt avantaj: puteti obtine cu pana la 15% mai mult suc daca ii dati storcatorului timpul necesar pentru a procesa corespunzator.

čištění odšťavňovače
čištění odšťavňovače

#4 Curatarea insuficienta

Din ce in ce mai des, vedem storcatoare deteriorate din cauza unei curatiri necorespunzatoare. S-ar putea sa nu credeti ca un storcator curatat necorespunzator ar putea provoca daune, dar se poate. Ce se intampla este faptul ca reziduurile de suc uscat sau calcarul se pot acumula in plasa fina a sitei de stoarcere. Pe masura ce se acumuleaza, gaurile din sita se obtureaza, determinand o presiune mare in timpul procesarii sucului deoarece exista mai putine gauri prin care sucul sa curga. Aceasta presiune poate provoca spargerea sitei de stoarcere. In cazuri mai extreme, bolul de stoarcere se poate sparge sau chiar motorul poate deveni supraincarcat si se poate arde.

Din nou, solutia este simpla: curatati bine dupa fiecare utilizare. Asigurati-va in special ca curatati sita de stoarcere de toate resturile de suc si pulpa cu peria de curatat. Din timp in timp, inmuiati sita de stoarcere intr-o solutie de curatare conform manualului de utilizare. Nu lasati niciodata sa ajunga la fel de rau ca cea din fotografie. Intretineti storcatorul si el va va sluji multi ani.

Publicat: 9. Ianuarie 2018