sso

Care storcator este mai usor de curatat?

Un storcator dificil de curatat cu siguranta va aduna praf pe raft in camara.

Sunt multe aspecte importante atunci cand achizitionati un storcator. Cat de bine stoarce? Este usor de folosit? Pretul reflecta calitatea? Dar un singur aspect este uneori trecut cu vederea – cat de usor se curata dupa stoarcere. Entuziasmul achizitionarii unui storcator stralucitor ar putea disparea cand il veti spala. Pe baza experientei noastre, iata cum am ordonat cat de usor se curata patru tipuri principale de storcatoare.

Sana Juicer Red
Sana Juicer Red

#1Storcator cu un singur ax orizontal

Cu o asamblare si dezasamblare rapida si cu o sita mica de periat, consideram ca storcatorul cu un singur ax orizontal este cel mai rapid si mai usor de curatat. In afara de sita de stoarcere pe care o vom peria rapid datorita dimensiunilor reduse, toate celelalte componente nu trebuie decat clatite sub jet de apa.

EUJ808-Orange
EUJ808-Orange

#2 Storcator cu axul vertical

Storcatoarele cu axul vertical sunt foarte populare in aceste zile. Un motiv este ca sunt relativ usor de curatat. Majoritatea au lamele de silicon pe peria rotativa cu care curata permanent interiorul bolului de stoarcere in timpul operarii. Unele au si clapeta de blocare ce permite clatirea rapida intre stoarceri.

Motivul pentru care sunt totusi pe locul doi este ca dezasamblarea ia mai mult timp fata de storcatoarele orizontale si cel mai important, sita de stoarcere este mult mai mare si necesita mai mult timp pentru curatat. De asmenea, ingredientele fibroase precum ananasul sau telina (apio) astupa evacuarea pulpei care trebuie curatata mai bine.

Dar peste toate acestea, storcatoarele verticale sunt relativ usor de curatat, mai ales dupa ce ati strans ceva experienta cu ele.

Omega-TWN32R-Assembly
Omega-TWN32R-Assembly

#3 Storcatoarele orizontale cu doua axe

Storcatoarele orizontale cu doua axe ocupa locul 3 in lista noastra. In general au mai multe componente ce trebuiesc curatate si dezasamblarea dureaza mai mult. Iar cele cu axele si ecranul de stoarcere mai mari sunt ceva mai dificil de curatat. Sunt variatii destul de mari in aceasta categorie fata de orizontalele cu un singur ax, verticale sau centrifugale. De exemplu Angel Juicer, integral din otel inox, are anumite avantaje fata de GreenStar Elite, in timp ce Omega Twin Gear este aproape similar la dezasamblare cu orizontalele cu un singur ax.

ViDiA CJ-001_01
ViDiA CJ-001_01

#4 Storcatoarele Centifugale

Unii ar putea sa nu fie de acord, si cu siguranta, folosind asa ceva des, puteti gasi metode de a-l curata mai repede. Dar din experienta noastra, centrifugalele sunt cel mai greu de curatat. Poate fi surprinzator din moment ce dezasamblarea lor este una dintre cele mai rapide. Problema este de obicei cu sita extrem de larga care necesita un timp mai lung de curatat si mai multa atentie. Daca doriti un centrifugal, cautati referiri despre cum se curata si alegeti un storcator cu containerul pentru pulpa exterior si sita din inox.

Publicat: 13. Ianuarie 2017
###message