sso
###message

Ce storcatoare sunt potrivite pentru coacaze?

Coacazele sunt unul dintre cele mai dificile fructe de stors datorita continutului ridicat de pectina. Am incercat sa le stoarcem in toate tipurile de storcatoare. Iata ce am aflat.

odšťavňování rybízu
odšťavňování rybízu

Pentru o lunga perioada de timp, coacazele au fost considerate a fi imposibil de stors. Acest lucru nu este adevarat, si are ca baza vremea dinaintea aparitiei storcatoarelor lente, atunci cand storcatoarele centrifugale erau la moda. Cu un storcator potrivit, este posibil sa obtineti sucul de coacaze, fara pielite si seminte. Acest suc poate fi folosit pentru a face foarte siropuri, gemuri sau vin fara a fi nevoie sa gatiti coacazele. De fapt, de la coacaze proaspete, pana la gem ne-au fost necesare 30 de minute!

moštovač
moštovač

#1 Presa manuala

Presele manuale sunt potrivite pentru fructe mai moi ca merele coapte sau coacaze. Ele functioneaza prin presarea fructelor intr-un cilindru de otel, zdrobind si fortand sucul printr-un saculet poros. Presiunea este generata fie prin rotirea unui surub, sau printr-o pompa hidraulica, ca un fel de cric de masina. Presele sunt excelente pentru coacaze, deoarece tulpinile pot ramane, eliminand astfel timpul pentru indepartarea manuala a tulpinilor. Pentru cele mai bune rezultate, coacazele pot fi zdrobite cu mana putin inainte de a le pune in saculet.

 

 

 

Sana Juicer EUJ-828
Sana Juicer EUJ-828

#2 Storcator cu ax melcat vertical

Cel mai bun dintre storcatoarele electrice, modele cu ax melcat vertical fac sucul de coacaze rapid si usor. Puteti lasa cateva tulpini, dar indepartand majoritatea tulpinilor puteti sa stoarceti mai mult inainte de a curata ecranul. Puteti face un litru sau doua de suc din coacaze rosi inainte de a fi nevoie sa curatati ecranul. Am stors coacaze cu noul storcator vertical Sana 828 si am constatat ca am reusit sa trecem de la boabe coapte la un borcan de gem de coacaze proaspat obtinut, in mai putin de 30 de minute. Puteti vedea videoclipul aici.

Sana Juicer EUJ-707
Sana Juicer EUJ-707

#3 Storcator cu ax melcat orizontal

Storcatoarele orizontale nu vor procesa coacazele asa de repede ca cele verticale, dar au avantajul de a stoarce mai bine coacazele daca au tulpini. Acest lucru se datoreaza faptului ca tulpinile furnizeaza fibre care forteaza fructe prin ecranul de stoarcere. Storcatoarele orizontale sunt, de asemenea, cel mai usor si cel mai rapid de curatat, astfel incat este nevoie doar de un minut sau doua intre paharele de suc de coacaze pentru a curata ecranul de stoarcere . Va recomandam clasicul Sana 707.

Koju Juicer
Koju Juicer

#4 Storcator manual

Un storcator manual urmeaza acelasi principiu ca un storcator orizontal - este doar mult mai mic si implica rotirea manuala a axului melcat. Aceste lucruri inseamna ca stoarcerea coacazelor este posibila, dar in mod realist se pot obtine cantitati mai mici de suc datorita camerei de stoarcere mai mici si faptul ca poate fi o munca grea. Se pot lasa tulpinile la coacaze pentru a mentine curat ecranul de stoarcere.

Angel Juicer 7500
Angel Juicer 7500

#5 Storcator cu dublu ax melcat

Storcatoarele cu dublu ax melcat sunt superstarurile lumii in ceea ce priveste legume cu frunze si legume radacinoase. Cu toate acestea, spatiile foarte stranse dintre axe, care ofera o performanta atat de buna cu verdeturile, fac ca acest tip de storcatoare sa fie complet nepotrivite pentru a stoarce coacaze. Axele melcare si ecranul de stoarcere vor incepe foarte repede sa se infunde si sucul se va intoarce in tubul de alimentare. Cu toate acestea, cateva coacaze ca parte a unei retete nu reprezinta o problema.

odstředivý odšťavňovač
odstředivý odšťavňovač

#6 Storcator centrifugal

Storcatoarele centrifugale sunt cele mai ieftine si cel mai comun tip de storcator. Ele sunt, de asemenea, complet nepotrivite pentru a stoarce coacaze. Continutul de pectina face ca sucul de coacaze sa fie prea gros, iar procesarea la viteza mare va crea doar o mizerie consistenta in interiorul storcatorului. Va recomandam sa nu incercati sa stoarceti cocaze la acest tip de storcator.

černý rybíz
černý rybíz

Coacazele negre

Ce ziceti de coacazele negre? E o poveste diferita ...

  • Coacazele negre au un conținut de pectina mult mai mare decat coacazele rosii. Din acest motiv, este adecvat doar un storcator vertical cu un ecran grosier. Aceste ecrane au gauri mai mari, ceea ce inseamna un randament scazut al sucului, dar si o presiune mai mica pentru a preveni intoarcerea sucului in palnia de alimentare. Procesati incet si stoarceti cantitati mici in mai multe etape.
  • Storcatoarele orizontale vor intampina probleme cu coacazele negre. Va recomandam sa le stoarceti numai impreuna cu o reteta, preferabil cu morcovi sau sfecla. Aceste ingrediente vor ajuta la impingerea fructelor groase prin ecran. Din nou, utilizati ecranul grosier daca storcatorul are unul.
  • O presa manuala poate fi capabila sa stoarca coacaze negre, in functie de fermitatea lor si de grosimea sacului de panza prin care sunt presate. Daca coacazele sunt luate mai devreme, inainte de a fi moi, o presare lenta poate da ceva suc.
  • Toate celelalte tipuri de storcatoare nu sunt potrivite pentru coacazele negre.
Publicat: 26. Iulie 2019