sso

Cum pastram sucul

Sucurile incep sa oxideze imediat ce intra in contact cu aerul, deci este cel mai indicat sa le beti imediat ce le stoarceti pentru a castiga maximum de arome si nutrienti. Dar ce faceti daca vreti sa pastrati o cantitate de suc pentru mai tarziu?

Sunt cateva optiuni pentru a mentine sucurile proaspete si pline de nutrienti pana a doua zi. Cu toate ca o parte din cantitatea de vitamine va disparea, este mai bine sa consumam un suc “aproape proaspat” decat sa nu consumam deloc.

vakuový džbán
vakuový džbán

Canile vidate

Daca planuiti sa pastrati suc in mod regulat, trebuie sa aveti o cana vidata. Este simplu de utilizat: puneti sucul in interior, fixati capacul, si cu ajutorul pompei scoateti aerul afara si asezati in frigider. Metoda va extinde durata de viata pana la 24 ore.

Bez-názvu-1
Bez-názvu-1

Recipiente etanse

Pentru pastrarea ocazionala a sucului proaspat, orice recipient cu capac este bun. Pastrati la frigider. Acest suc va sta proaspat cel putin peste noapte.

Bez-názvu-2
Bez-názvu-2

Sucul trebuie pastrat intotdeauna la rece!

Indiferent de metoda de pastraree, este necesar sa se pastreze sucul la rece. Sucul pastrat la frigider poate sa-si pastreze proprietatile pana la 24 ore, in timp ce sucul pastrat la temperatura camerei se va strica in cateva ore. Daca intentionati sa luati suc undeva – la un picnic sau o petrecere in gradina – pastarti sucul in recipiente inchise cu gheata inauntru. Este posibil ca sucul sa fie si inghetat. Sucul inghetat va rezista pana la o luna.

Publicat: 26. Iulie 2016
###message