###message

Cum se curata corect un storcator?

Chiar daca va curatati storcatorul dupa fiecare utilizare, este posibil sa va confruntati cu depuneri fine de minerale sau resturi de fibre si suc. Asadar, care este cea mai buna metoda de curatare?

De fiecare data cand stoarcem, partile componente care sunt in contact cu sucul trebuie bine spalate cu peria si clatite bine, iar periodic spalate cu solutii de curatare. Dar, chiar si atunci cand urmam instructiunile de curatare, puteti observa pete maronii sau gri pe anumite portiuni. Acestea sunt un amestec de particule de suc amestecate cu apa dura si cu siguranta trebuie curatate. De ce? 

  1. Aceste pete sau depuneri pot favoriza aparitia bacteriilor - care vor ajunge in suc.
  2. Aceste depuneri pot, in decursul timpului, infunda sitele. Acest aspect nu numai ca va duce la o scadere a cantitatii de suc, dar, daca nu este curatata, se creeaza presiune asupra sitei si aceasta se poate crapa.
špinavý odšťavňovač
špinavý odšťavňovač

Pentru a demonstra cum se curata corect un storcator, pe langa curatarea zilnica mentionata, am realizat un filmulet cu trei metode simple pe care le puteti aplica pentru a scapa de aceste depuneri.

 

Video-ul nostru de prezentare

Toate cele trei metode de curatare implica proceduri similare de inmuiere a partilor componente in solutia de curatare apoi perierea temeinica pentru eliminarea depunerilor.

Daca storcatorul dvs. are parti acoperite cu depuneri de minerale , folositi un amestec dintr-o parte apa si o parte otet cu adaos de suc de lamaie. Lasati componentele la inmuiat cel putin o ora, dar cel mai bine ar fi sa le lasati peste noapte (de seara pana dimineata).  

Pentru depunerile maro (particule de suc sau depuneri fine de fibre), sau pentru petele ca de mucigai de pe piesele de silicon, este mai bine sa sa folositi o solutie din doua parti apa cu o parte de dezinfectant (hipoclorit). 

Daca doriti sa va faceti propriul dvs. amestec, puteti sa inmuiati componentele in solutie speciala pentru storcatoare  Citroclean.

Pentru rezultate mai bune, folositi apa calda (pana la 50˚ C). Pentru depunerile incapatinate, folositi un amestec cu mai putina apa sau chiar concentrat fara apa.  

Publicat: 19. Februarie 2016