sso
###message

De ce este atât de bun sucul de țelină?

În ultimii ani, sucul de țelină a devenit cel mai popular suc în rândul clienților noștri. De fapt, cea mai frecventă întrebare pe care o primim de la clienți este „Care storcător este cel mai bun pentru țelină?” (Răspuns rapid: Sana 727). Dar de ce a devenit atât de popular și care sunt afirmațiile făcute de susținătorii unui regim zilnic de suc de țelină?

Depositphotos_12838652_original
Depositphotos_12838652_original

Explozia recentă de popularitate a sucului de țelină poate fi atribuită în principal lui Anthony William, cunoscut și ca Mediul Medical. În cartea sa despre sucul de țelină, el spune că sucul de țelină este unul dintre cele mai puternice remedii pentru multe afecțiuni.

Săruri aglomerate de sodiu

Potrivit domnului William, abundența de săruri aglomerate de sodiu este cheia proprietăților sale vindecătoare.

 • sucul de țelină este cea mai puternică băutură cu electroliți din lume
 • elimină sărurile toxice cristalizate din organe
 • oprește toxinele de la deteriorarea celulelor și organelor
 • slăbește efectul metalelor grele pe care este posibil să le fi acumulat în corpul tău; îmbunătățește funcțiile creierului și memoria și poate ajuta la protejarea împotriva bolii Alzheimer, bolii Parkinson și ALS
 • distruge bacteriile, virușii și ciupercile
 • întărește sistemul imunitar
 • favorizează digestia
 • hrănește toate organele sistemului endocrin, promovând echilibrul hormonal. De aceea sucul de telina este atat de eficient in combaterea bolilor autoimune
 • are efect antioxidant
 • acţionează împotriva dependenţelor (dulciuri, fumat, droguri), anxietăţii şi depresiei

Notă:! Dacă vi se fac analize de sânge în timp ce bei suc de țelină, este posibil ca acestea să arate niveluri mai mari de sodiu. Nu vă faceți griji, este o afecțiune temporară și nu este un semn al vreunei nereguli.

Care este cel mai bun mod de a consuma țelina?

 • În timp ce consumul de țelină este sănătos, în acest plan trebuie consumat ca suc pur de țelină.
 • Nu adăugați gheață și nu amestecați cu alte sucuri.
 • Bea sucul dimineața pe stomacul gol. Ideal este să bei o jumătate de litru pe zi.
 • Nu mâncați și nu beți nimic timp de 15-30 de minute după ce ați băut sucul.
 • Așteptați 30 de minute înainte de a lua micul dejun. Evitați grăsimile la micul dejun, deoarece acestea vor împiedica absorbția sucului de țelină. Simțiți-vă liber să consumați grăsimi la prânz, dar nu acum. Este indicat să consumați fructe, legume, smoothie-uri de fructe, cartofi fierți sau fulgi de ovăz cu fructe și scorțișoară dimineața (fără lactate sau ouă).
 • Gândește-te la hidratare toată ziua. Bea multa apa.
 • Înainte de a bea suc de țelină, poți bea 960 ml apă de lămâie sau lime cu 15-20 de minute înainte. Acest lucru va activa ficatul și va furniza hidratare celulelor; dar nu este un pas obligatoriu. Puteți bea suc pur dacă doriți.

Dă-i 30 de zile. Unii oameni văd un beneficiu imediat, dar ca și în cazul tuturor terapiilor nutriționale, este nevoie de timp pentru a vedea cele mai mari beneficii.

celerová šťáva
celerová šťáva

Este suficient o jumătate de litru?

În cartea sa, Anthony William dedică mai multe pagini descrierii efectelor sucului de țelină atunci când trece prin corp. Are mult de lucru la fiecare oprire și prima oprire este în gură. Apoi la esofag, apoi la stomac și mai departe la ficat, intestine, sânge și creier. Este nevoie de o jumătate de litru pentru a fi pe deplin eficient.

celerová šťáva
celerová šťáva

Poți consuma mai mult?

Categoric. O jumătate de litru este doar minimul pentru un tratament eficient. Pentru persoanele cu boli autoimune sau cronice se recomanda 1 litru pe zi. Acesta poate fi consumat dintr-o dată sau jumătate dimineața și jumătate seara. Pentru sportivii care au nevoie de electroliți se pot consuma până la 2 litri. Nu trebuie consumați mai mult de 2-1/2 litri într-o zi.

celerová šťáva
celerová šťáva

Ce se întâmplă dacă iau medicamente?

Dacă v-au fost prescrise medicamente, le puteți lua înainte sau după ce ați băut suc de țelină, în funcție de faptul că le luați pe stomacul gol sau după masă. Trebuie să le luați pe stomacul gol? Apoi așteptați 15-30 de minute înainte de a consuma suc de țelină. Același lucru este valabil și pentru suplimentele alimentare. Luați medicamentele pe care trebuie să le luați cu alimente, nu cu suc de țelină. Rețineți că țelina este bogată în vitamina K și poate interfera cu diluanții de sânge. Verificați întotdeauna cu medicul dumneavoastră.

mohou děti pít celerovou šťávu?
mohou děti pít celerovou šťávu?

Este sigur pentru copii?

Sucul de țelină este sigur și pentru copii. Trebuie doar să urmați aceste instrucțiuni:

 • 6 luni – 30 ml
 • 1 an – 60 ml
 • 18 luni – 80 ml
 • 2 ani – 120 ml
 • 3 ani – 160 ml
 • 4-6 ani – 180-210 ml
 • 7-10 ani – 240-300 ml
 • 11 ani si peste – 350-480 ml

Ca întotdeauna, nu vă forțați copiii să bea suc. Lăsați să vă urmeze exemplul.

můžu pít celerovou šťávu v těhotenství?
můžu pít celerovou šťávu v těhotenství?

Sucul de țelină și sarcina

Sucul de telina este foarte benefic pentru femeile insarcinate. Consumul de suc de țelina, întărește glandele suprarenale, ceea ce poate ajuta la o naștere mai lină. De asemenea, ajutați bebelușul – atât în dezvoltarea lui în uter, cât și la naștere. Sucul de telina este grozav chiar si in timpul alaptarii. Consumul de suc de țelină poate îmbunătăți laptele matern și poate fi benefic pentru dezvoltarea creierului bebelușului.

můžu dát celerovou šťávu psovi nebo kočce?
můžu dát celerovou šťávu psovi nebo kočce?

Pot să-l dau animalelor mele de companie?

Sucul de țelină este sigur pentru pisici și câini. Dacă vor bea sau nu, este o altă chestiune. Consultați un veterinar cu privire la alte animale.

vakuový džbán na šťávu
vakuový džbán na šťávu

Sucul trebuie făcut chiar înainte de a-l bea?

În timp ce sucul proaspăt este întotdeauna cel mai bun, folosirea storcătoarelor lente cu presare la rece minimizează oxidarea și vă permite să păstrați sucul în prealabil. Vă recomandăm să păstrați sucul la frigider nu mai mult de 24 de ore după stoarcere. Și mai bine, depozitați sucul într-un recipient cu vid imediat după stoarcere.

Care storcator este cel mai bun pentru telina?

 1. Conform testelor noastre, storcatoarele orizontale sunt cele mai bune pentru telina. Asta pentru că tulpinile de țelină pot fi stoarse întregi fără tăiere (spre deosebire de storcatoarele verticale). Alegerea noastră de top pentru țelină este Sana 727.
 2. Alegerea noastră numărul doi este storcatorul orizontal Sana 606 cu noul accesoriu pentru țelină. În timp ce Sana 727 încă obține un randament mai mare, noul capac de țelină a îmbunătățit randamentul de țelină al lui Sana 606 cu aproximativ 15%.
 3. Emblematicul Sana 707, cel mai bine vândut storcator al nostru, este și el o alegere bună. Este construit ca un rezervor, ușor de utilizat și obține o cantitate decentă de suc de țelină.
 4. Storcatoarele verticale au un randament bun de suc, dar necesită ca țelina să fie tăiată în bucăți mici. Acest lucru se datorează faptului că storcatoarele verticale au o mică fantă de evacuare a pulpei care poate fi ușor înfundată de fibrele lungi de țelină.
 5. Storcatoarele centrifugale fac o cantitate decenta de suc, dar viteza mare creeaza oxidare si produce suc de calitate mai slabă. Dacă utilizați un storcător centrifugal, vă recomandăm să consumați sucul imediat, înainte să devină maro.
Publicat: 31. Mai 2022