###message

Pregatiti prea mult produsele pentru suc?

Uneori am renuntat la sucuri datorita pregatirii produselor implicate. Taierea, curatarea, indepartarea tulpinilor - toate aceste lucruri adauga un timp pe care de multe ori nu il avem. In realitate, s-ar putea sa faceti o munca inutila la pregatirea produselor in vederea stoarcerii. Iata cinci sfaturi care vor accelera procesul de stoarcere.

odšťavňování

#1 Nu trebuie sa curatati de pielita morcovii, sfecla, castravetii sau cartofii.

Lasati cutitul deoparte, la toate aceste legume, in special daca sunt bio. Doar asigurati-va ca le spalati bine - noua ne place sa folosim manusi speciale de spalare sau o perie de legume pentru curatarea rapida. Categoric taiati varfurile si fundul la sfecla si morcovi. Sfecla poate avea partea de sus mai lemnoasa si poate deteriora storcatorul, iar morcovii sunt mai dulci cu capetele scoase.

#2 Puteti stoarce mijlocul merelor cu un storcator lent.

Mijlocul are un pic de suc in el, astfel ca randamentul dvs. va fi mai mare daca nu-l eliminati. Cu toate acestea, daca utilizati un blender sau un storcator centrifugal, va recomandam sa scoateți mijlocul deoarece semintele de mar contin o cantitate mica de cianura. Storcatoarele cu presare la rece elimina semintele, dar blenderele de mare viteza si storcatoarele centrifugale le pot amesteca in suc. Studiile arata ca ar fi nevoie 8-10 mere pe zi amestecate/stoarse la viteza mare pentru a avea vreun efect negativ. Asigurati-va ca eliminati codita de mere si pere cu orice storcator, deoarece este foarte dura si storcatorul se poate infunda.

#3 Nu indepartati tulpinile de capsuni sau coacaze.

Poate dura mult timp pentru a elimina tulpinile de capsuni si coacaze, dar acest timp suplimentar poate avea un efect negativ asupra sucului dumneavoastra. Capsunile si coacazele sunt foarte moi si tind sa blocheze sistemul de stoarcere in cazul unui storcator cu presare la rece. Stoarcerea lor cu tulpini adauga fibre care le impinge prin storcatorul mult mai eficient. Un storcator cu presare la rece de buna calitate va elimina tulpinile impreuna cu pulpa, iar gustul sucului nu este afectat.

#4 Pastrati pielea de pe kiwi.

Acest lucru pare contraintuitiv, dar surprinzator pielea de kiwi nu are nici un efect asupra gustului sucului - este in intregime neutra. Similar cu capsunile si coacazele, pielea ajuta de fapt procesul de stoarcere, mentinand sita de stoarcere curata.

#5 Puteti stoarce lamai si lime cu coaja.

Daca va plac retetele un pic mai "condimentate", puteti stoarce de lamai ai lime cu tot cu coaja. Doar taiati-le pe jumatate inainte de a le stoarce. Cu toate acestea, faceti acest lucru doar cu lamai si lime organice! Nu incercați acest lucru cu portocale, mandarine sau grapefruit. Coaja acestora este foarte dura si poate infunda storcatorul. In plus, cojile au compusi care va pot supara stomacul.

 

Publicat: 24. Ianuarie 2018