sso

Recenzie Vidia Personal Blender

Este acesta noul campion low-cost de blendere personale?

Vidia Personal Blender PBL-001 front
Vidia Personal Blender PBL-001 front

Introducere: Ce sa cautati la un blender personal

Blenderele personale au devenit foarte populare in ultimii ani, si pentru un motiv bun. Ideea de a prepara un smoothie sanatos in cateva minute cu curatare minima este foarte atragatoare, iar un blender personal bun poate face asta. Exista cateva lucruri pe care le cautam la blenderele personale, care pot face diferenta intre ceva care ar fi folosit in fiecare dimineata si ceva care este folosit doar de cateva ori si apoi aruncat. Primul factor este puterea. In timp ce producatorii prefera sa arunce in revista pretentiile de wati si caii putere cu aparate diferite, in cazul unui blender puterea este critica. Diferenta dintre un model de 200 de wati si un model de 900 de wati este evidenta atat in viteza de amestecare, cat si in finetea rezultatului. Al doilea factor este marimea paharului. Un blender personal bun ar trebui sa aiba un pahar care sa poata stoca cel putin 500 de mililitri. Chiar daca nu doriti sa faceti un smoothie mare, spatiul suplimentar va ajuta la efectul de vortex si va duce la o mai buna amestecare a smoothie-ului. In plus, paharele mai mari au de obicei deschideri mai largi. Este mult mai usor adaugi ingredientele in deschidere de 10 mm fata de o deschidere de 6 mm, in special lucruri cum ar fi frunze de spanac sau proteine pulbere. Curatarea este de asemenea un aspect important. Un aparat greu de curatat devine un aparat neutilizat. Un blender personal bun ar trebui sa aiba un ansamblu de lame usor de curatat si sa fie in siguranta in masina de spalat vase. Acest lucru este un mare bonus. In cele din urma, pretul este ceva de retinut. Am vazut blendere personale pentru mai putin de 120 de lei pana la peste 2000 de lei pentru un Vitamix S30 hibrid.

DESIGN

4

In timp ce stilul este subiectiv, designul ar trebui sa fie functional. Puteti gasi tot felul de modele, de la cele mai ieftine blendere personale, cu carcase din material plastic colorat, la aspectul industrial al lui Vitamix S-30. Vidia Personal Blender este sigur, avand un corp din otel inoxidabil, cu accente de plastic negru. Se simte robust, bine construit si are patru picioare prevazute cu ventuze din cauciuc pentru al tine ferm pe o suprafata neteda. Comenzile sunt simple: trei butoane cu atingere pe un panou orizontal plat, etichetate START / STOP, AUTO BLEND si PULSE. Panoul orizontal este frumos proiectat, deoarece inseamna ca panoul de comanda este plat si butoanele sunt indreptate in sus catre utilizator. De fapt, multe blendere personale nu au panou de control, necesitand sa rasuciti sau sa tineti paharul de amestec, pentru a functiona. Vidia este mult mai usor de folosit, deoarece poti sa faci altceva in timp ce se prepara smoothie-ul. Se livreaza cu doua pahare de 700 ml, 500 ml si o cana de 350 ml. Toate acestea au o latime de 10 mm, ceea ce fac ca ingredientele si curatarea sa fie foarte usoare. De asemenea, partea superioara a paharului este larga, ceea ce face ca amestecarea sa fie mai usoara, insa va trebui sa aveti un suport de pahar mare in masina dvs., daca intentionati sa beti in timpul mersului. Din fericire, vine cu doua capace cu filet, plus un capac cu orificiu de etansare. Paharele sunt fabricate din Tritan, material fara BPA, care are avantajul de a putea fi cutatat in siguranta in masina de spalat vase.

Vidia Personal Blender PBL-001 controls
Vidia Personal Blender PBL-001 controls

FUNCTIONALITATE / USURINTA IN FOLOSIRE

5 

Poate cel mai bun motiv pentru a achizitiona un blender personal este usurinta in utilizare. In timp ce blenderele de dimensiuni mari vor oferi mult mai multa putere si performanta, avantajul unui blender personal este viteza, comoditatea si curatarea usoara. Vidia PBL-001 a excelat in toate aceste domenii. Paharul cu gura larga a facut usora alimentarea ingredientelor, programul AUTO BLEND ne-a permis sa facem smoothie cu o singura atingere in mai putin de un minut si baza larga cu lame din otel inoxidabil s-a curatat in doar cateva secunde. Ne-a luat aproximativ 4 mitute de la deschiderea frigiderului pana am iesit din casa cu un smoothie. Ar putea suna trivial, dar posibilitatea de a pune paharele in masina de spalat vase a fost un economizor de timp. Este foarte convenabil ca paharul de amestecare sa devina cana de baut, salvand etapa de turnare a preparatului intr-un al doilea pahar sau cana si spalarea imediata a vasului de amestecare. Cana are un maner frumos, dar ne-am trezit folosindu-ne mai mult de paharele de 500ml si 700ml mai des, deoarece amestecarea este mai usoara in ele.

Vidia Personal Blender PBL-001 complete
Vidia Personal Blender PBL-001 complete

PERFORMANTE

4-5

Vidia a excelat aici, in special in ceea ce priveste pretul. Dar acest lucru este de asteptat, dat fiind faptul ca acesta este echipat cu un motor de 1000 de wati. In comparatie cu unele blendere personale cu motoare mai mici de 300 de wati sau chiar Vitamix S-30 cu 790 de wati, Vidia este o mini fiara in amestecare. Am incercat reteta noastră de smoothie de zi cu zi - spanac, capsuni inghetate, curmale, banane si apa - folosind setarea AUTO BLEND Rezultatul a fost foarte fin, fara bucati de spanac sau bucati de fructe. Au fost cateva particule mici, dar nu am vazut curmale perfect amestecate, decat la Vitamix Pro. De asemenea, gheata este zdrobita bine, ceea ce este un test bun pentru blenderele mici. Ca majoritatea blenderelor de inalta putere, Vidia a fost relativ zgomotos, dar nu mai tare decat altele.

PER TOTAL

4-5

Blenderul personal Vidia ridica stacheta in cazul blenderele personale ieftine. Am descoperit ca sunt si modele potrivite ca pret, dar si care depasesc costurile mult mai mult. Functioneaza bine, este usor de utilizat, usor de curatat, arata bine (intr-un mod conservator) si este foarte puternic. Pentru 310 lei, credem ca este un raport bun calitate/pret si-l recomandam cu caldura.

PRO

  • Foarte puternic

  • Corp si lame din otel inoxidabil

  • Panou de control cu o singura atingere

  • Pahare cu deschidere mare de 10mm
  • Usor de curatat

  • Vine in standard cu 2 pahare si o cana

  • Recipiente BPA free care se pot curata in siguranta la masina de spalat vase

CONTRA

  • Motor zgomotos (ca si la celelalte blendere personale)

  • Cateva bucatele de curmale au ramas in smoothie

Publicat: 17. Ianuarie 2018
###message