sso

Review storcator orizontal Vidia SJ-002

Cum se poate compara acest storcator de clasa medie cu modelele de top?

Oscar_DA1200_RED-2_1
Oscar_DA1200_RED-2_1

DESIGN

4

Spre deosebire de toate modelele similare ca pret, Vidia SJ-02 nu este made in China. La fel ca brandurile de renume; Omega sau Sana, este fabricat in Corea de Sud. Acest lucru se reflecta in constructia solida, robustete si aspectul de storcator premium. Comparativ cu competitorii mai ieftini, acest model este in fata lor. De asemenea este destul de compact dar nu la fel de mic cum pare in poze. De fapt are cam aceleasi dimensiuni ca storcatoarele Sana 707 sau Omega NC. Nu are acelasi aspect elegant ca Sana 707, dar este totusi placut ochiului, mai ales modelul rosu. La partea accesoriilor, vine cu setul complet pentru paste insa nu are si ecranul cu sita grosiera ca modelul premium. Recipientele pentru suc si pulpa sunt realizate standard din plastic (BPA free). Personal, preferam reipientele din sticla si inox pe care le gasim la modelul Sana 707.

FUNCTIONALITATE/USURINTA IN FOLOSIRE

4.5

Ca la orice storcator orizontal, Vidia SJ-002 este simplu si usor de utilizat, avand comenzi simple de la un singur buton ON/OFF/REVERSE, si reglajul pentru pulpa. Ne place gura larga de alimentare si marginea ridicata a palniei. De multe ori, in cazul frunzoaselor (spanac), acestea aluneca peste marginea palniei la alte modele fara bordura ceea ce nu este cazul aici. O alta caracteristica folositoare, ceva ce nu am vazut inainte – este o mica crestatura in impingator cu ajutorul careia acesta se poate agata de marginea palniei. Dezasamblarea este simpla, curatarea rapida si usoara.

Oscar_DA1200-regulation_1
Oscar_DA1200-regulation_1

PERFORMANTA

4

Am testat Vidia cu morcovi, mere si spanac – ingredientele noastre standard pentru testari. Am testat de asemenea si functia de omogenizare cu ecranul blank cu care am pregatit unt de arahide. A functionat perfect in toate conditiile. Performanta a fost asemanatoare cu a modelelor de top in ceea ce priveste viteza si cantitatea de suc. S-a descurcat cu alunele fara probleme rezultand o crema gustoasa chiar de la primul ciclu de procesare. Motorul de 200W se descurca cu orice fara sa dea semne de slabiciune. Am observat ca atunci cand butonul de reglaj al evacuarii pulpei este setat pe presiune maxima, se obtine mai mult suc, insa nu semnificativ. Am simtit lipsa ecranului grosier de la Sana 707 cu care se obtin rezultate mai bune la fructele moi si ananas, dar reglajul evacuarii pulpei ne-a ajutat si cu astfel de ingrediente.

CONCLUZIE

4

In general, ne place storcatorul orizontal Vidia SJ-002. Este performant, usor de folosit, bine construit si este versatil cu functia de omogenizare. Deci cum se compara cu mai scumpele storcatoare premium? Comparat cu favoritul nostru, Sana 707, are performante similare. Totusi Sana 707 vine cu recipiente de sticla si inox pentru suc si pulpa, are in plus un ecran grosier iar constructia si finisarea este de neegalat. Pentru pretul platit, Vidia reprezinta o solutie de luat in considerare atunci cand doriti un storcator de calitate.

Oscar_DA1200_RED_1
Oscar_DA1200_RED_1
Publicat: 9. Martie 2017
###message