sso

Smoothie Picant de Iarna

Perfect pentru a va bucura alaturi de cei dragi langa focul din semineu.

Winter smoothie
Winter smoothie

Unii ar putea crede ca smoothie-urile sunt potrivite pentru anotimpul cald, dar noi nu suntem de acord. Smoothie-urile sunt surse benefice de elemente nutritive pe tot parcursul anului. Amestecul plin de nutrienti dintre dovleac si picanteriile de sezon, va ofera un sentiment confortabil in timp ce-l savurati in fata focului alaturi de cei dragi.

cinnamon-92594_960_720
cinnamon-92594_960_720

Condimentati

Condimentele sunt acelea ce dau acestui smoothie o aroma adevarata de iarna. Ultima data cand l-am preparat, cineva mi-a spus ca este ca un “Craciun intr-un pahar”. Daca sunteti fanii scortisoarei, asa ca mine, adaugati putin mai mult – poate o jumatate de lingurita. Atentie ca ghimbirul proaspat are o aroma mai intensa decat ghimbirul pudra la plic, asa ca fiti atenti cu el.

shutterstock_115122196
shutterstock_115122196

Curatati dovleacul de seminte, feliati-l si puneti-l la cuptor la 165 C pentru cca 45 minute. Dovleacul va deveni moale si usor de decojit. Daca este prea mult, il puteti congela dupa ce s-a racit si-l puteti folosi mai tarziu. Pentru a amesteca dovleacul aveti nevoie de un blender puternic iar aroma dovleacului va iesi mai putin intensa dar veti fi siguri ca pastrati toate elementele nutritive intacte.

Indicatii

Ingrediente

·      O ceasca de piure de dovleac sau dovleac cuburi

·      ½ ceasca de iaurt grecesc simplu

·      2 linguri de sirop de artar

·      ¼ lingurita scortisoara

·      ¼ lingurita nucsoara

·      ¼ lingurita ghimbir praf (sau un varf de ghimbir proaspat ras)

·      ½ ceasca lapte de migdale (puteti inlocui cu lapte de vaca)

·      1 ceasca gheata

·      1 baton de scortisoara (optional)

 

Indicatii

Adaugati in blender intai laptele de migdale apoi toate ingredientele in ordinea indicata. Amestecati la viteza mare pana se omogenizeaza. Timpul de amestecare depinde de puterea blenderului dvs. si va dura mai mult daca dovleacul este necopt. Am incercat sa amestecam in vid pentru a elimina oxidarea folosind blenderul in vid Vidia, si a iesit un amestec fin si cremos. Puneti intr-o cana si ornati cu un betiosor de scortisoara daca preferati.

Publicat: 20. Decembrie 2016
###message