sso

Stiti care este diferenta dintre napi si sfecla rosie?

S-ar putea sa fi mancat sfecla rosie in ciorbe sau salate dar majoritatea dintre noi nu stiu care este gustul napilor. Stiti macar cum arata napii? O prima privire va ofera indiciul ca este asemanatoare cu sfecla rosie dar nu este rosie la interior, este deschisa la culoare ca un cartof. Haideti sa ne familiarizam cu ambele plante si cu puterea lor de vindecare!

Turnip and beet
Turnip and beet

Arata similar si au gust aproape la fel

Napii si sfecla sunt un fel de legume radacinoase care nu sunt deloc pretentioase cand cresc. De la ambele plante consumam in principal radacina care are o forma de minge. Sfecla are coaja rosie si interiorul rosu aprins pana la violet. Dimpotriva, napii au diferite culori..

Gustul napilor si sfeclei rosii este dulce spre usor picant. Daca nu ati mancat nici una din aceste plante va puteti imagina ca au gustul asemanator cu guliile. Puteti folosi ambele legume in aceleasi feluri de mancare. Le puteti taia in felii si le puteti coace la cuptor sau adauga in salata sau supe.

Napii pentru o digestie buna, sfecla impotriva cancerului

Nici napii nici sfecla nu fac parte din gama alimentelor indragite. Ambele plante sunt asociate cu alimentele ieftine care au fost mancate din nevoie in “timpurile grele”. Este pacat deoarece ele contin mai multe substante benefice dacat majoritatea legumelor scumpe!

Tabelul functiilor magice

Table of magic features
Table of magic features

Pregatiti un suc plin de sanatate

Cum sa faceti un suc delicios din sfecla sau napi? Inainte de toate aveti nevoie de un storcator performant. Recomandam un storcator cu un singur ax care poate stoarce foarte bine si cele mai dure radacinoase. Taiati tuberculuii in felii subtiri si puneti in palnia de alimentare pentru stors.

Sucul proaspat de sfecla rosie, este destul de puternic, fiti atenti atunci cand il folositi pentru detoxifiere. In timpul detoxifierii puteti avea reactii diferite si neplacute cum ar fi migrene, ameteli, febra, semn ca organismul se vindeca.

Sucul din napi este gata de consum asa cum este obtinut. Puteti de asemenea sa incercati reteta noastra gustoasa:

  • 2 napi de dimensiuni medii
  • 1 sfecla rosie
  • 3 morcovi
  • 1 ceasca de fructe de padure

Puneti toate ingredientele in storcator si veti obtine un frumos suc violet plin de antioxidanti, vitamine si minerale pe care le puteti consuma in fiecare zi.

Publicat: 22. Aprilie 2014
###message