sso

Storcator, smoothie maker sau blender?

In munca noastra, deseori aflam ca multi oameni nu cunosc diferenta dintre un storcator, un smoothie maker sau un blender. Nu este surprinzator, avand in vedere modul in care unele companii comercializeaza blenderele ca si un mare storcator. Sa ne uitam la unele diferente ...

odšťavňovač nebo mixér?

Ce este stoarcerea? Stoarcerea este pur si simplu separarea sucului de fibrele din fructe si legume. Rezultatul obtinut este o nutritie concentrata mai usor de digerat. De fapt, organismul poate absorbi pana la de 4 ori mai multe vitamine din suc decat din produse intregi, in functie de tipul de produs si de metoda de stoarcere. Sucul obtinut la storcatoarele prin presare la rece este excelent pentru un aport rapid de energie sau pentru stimularea sistemului imunitar.

Ce este blenduirea/amestecarea? Blenduirea inseamna amestecarea de fructe, legume sau alte ingrediente cu un lichid la viteze mari. Rezultatul este un smoothie, care este o gustare sau o masa sanatoasa, care va va face sa va simtiti plini. Un avantaj al amestecarii este flexibilitatea ingredientelor. Puteti adauga multe lucruri, inclusiv fructe cu coaja lemnoasa, seminte, lapte, iaurt sau mai multe pentru a face o inlocuire ideala a mesei. 

Ce inseamna? In acelasi fel cum un storcator nu va face suc de nuci sau iaurt, un blender nu va face suc de fructe si legume. Dar atat sucul proaspat, cat si smoothie-ul au beneficii. Depinde intr-adevar de ceea ce corpul tau are nevoie intr-o anumita situatie.

Vedeti sucul proaspat ca medicament, iar smoothie-ul ca o masa sanatoasa

Am discutat deja despre diferenta dintre stoarcere si blenduire/amestecare. Ce ziceti despre diferentele dintre suc si smoothie?

Sucul proaspat

  • ofera un impuls cu actiune rapida de vitamine si nutrienti
  • este eficient importiva oboselii
  • intareste sistemul imunitar
  • poate imbunatati starea de spirit
  • revitalizeaza corpul la nivel celular

Smoothie

  • o gustare sanatoasa care poate inlocui o masa
  • este un mic dejun minunat pentru drum
  • furnizeaza fibre 
  • este ideal inainte sau dupa un antrenament

Deci care este cel mai bun? Juicer, smoothie maker sau blender?

Cea mai "buna" alegere este aparatul pe care-l folositi cel mai des. Depinde de scopurile si stilul tau de viata.

šnekový odšťavňovač Sana Juicer EUJ-808#1 Storcator

Sucurile proaspete sunt cel mai bun mod de a vindeca organismul, umple-l cu o nutritie rapida si stimuleaza sistemul imunitar. Amintiti-va ca sucurile sunt un supliment la mesele regulate. Ele nu iau locul unei mese, decat daca faceti o detoxifiere. Pentru cea mai buna absorbtie a vitaminelor, cel mai bine este sa beti suc cu cel putin 15 minute inainte de masa sau la 2 ore dupa. Am descoperit ca storcatoarele prin presare la rece sunt cele mai eficiente storcatoare la extragerea atat a unui randament ridicat cat si a celui mai inalt nivel de nutrienti. Sunt masini universale, eficiente la totul, de la fructe la legume tari si verdeturi cu frunze.

 

 Vidia Personal Blender PBL-001 front#2 Smoothie maker

Un smoothie maker, cunoscut si ca un blender personal, este un mod ieftin si convenabil de a face un mic dejun sanatos. Abilitatea de a amesteca atat de multe ingrediente va ofera flexibilitate cu arome si retete. Si cu marci de calitate precum Tribest si Vidia care ofera o multime de putere la un pret scazut, este mai usor ca oricand sa faceti o schimbare pozitiva in stilul de viata.a

 

  

domácí mixér Vitamix Pro 750#3 Blender

Un blender bun este potrivitpentru cei care doresc sa faca smoothies pentru intreaga familie, sau cei care au nevoie de puterea si capacitatea de amestecare pe care le ofera. Exista o mare diferenta intre un blender de magazin si o unul de calitate precum Blendtec sau Vitamix. Un blender de calitate va amesteca aproape orice, de la paine la unt de nuci sau supa. Iar noua generație de blendere cu vid schimba jocurile pentru smoothie-uri, reducand dramatic pierderea nutrientilor care au loc prin oxidare.

Nu exista o alegere gresita

Nu conteaza unde intrati in dezbaterea "stoarcere vs. blenduire/amestecare", este adevarat faptul ca ambele sunt alegeri pozitive care va pot imbunatati sanatatea si energia. Daca il folositi in mod regulat, veti vedea in curand si veti simti schimbarile. Va dorim o viata sanatoasa si stoarcere fericita (sau blenduire/amestecare).

Publicat: 8. Ianuarie 2018
###message