sso

Un mod nou de a amesteca

Amestecarea in vid de la concept la realitate

Este acesta viitorul blenderelor?

Daca cititi comentariile utilizatorilor pe forumuri sau siteurile de specialitate, veti remarca discutii aprinse cu argumente despre beneficiile unui procedeu de stoarcere versus alt procedeu. Avocatii blenduirii spun ca sucul obtinut la storcatoarele clasice elimina fibrele valoroase, in timp ce avocatii stoarcerii spun ca viteza ridicata distruge majoritatea nutrientilor prin oxidare.

Care este mai bun?

De fapt, ambele metode sunt benefice. Prin eliminarea fibrelor dure in cazul stoarcerii prin presare, dar pastrarea fibrelor solubile, sucul ofera un adaos concentrat de nutrienti care este rapid absorbit de organism. Pe de alta parte, amestecarea prin blenduire pastreaza toate fibrele din ingrediente, care pot fi benefice tractului digestiv si de asemenea creeaza senzatia de satietate.

Oxidarea sucului

Oxidarea incepe in momentul in care orice fructe sau legume strivite sunt expuse la aer. Aceasta problema o au storcatoarele care de obicei opereaza la viteze foarte mari, prin centrifugare. Introducerea stoarcerii lente prin presare rezolva in parte aceasta problema. Aceste storcatoare lucreaza la viteze foarte mici, care minimizeaza oxidarea si produce un suc mai calitativ.

 

 

Merele dupa 10 minute
Merele dupa 10 minute

Oxidarea la blendere

Din nefericire, viteza redusa nu este posibila in cazul blenderelor. Acestea trebuie sa opereze la turatii foarte mari pentru a putea procesa ingredientele intr-o forma cat mai fina. Pur si simplu nu exista alta metoda. Iar toata aceasta expunere la viteze mari produce caldura si oxidare.

O idee revolutionara

Cativa ingineri destepti au avut o idee. Daca oxidarea are loc atunci cand ingredientele iau contact cu aerul la viteze mari, ce-ar fi daca am scoate aerul? La drept vorbind este destul de simplu. Deci s-au apucat si au creat un blender care scoate aerul iar ingredientele sunt amestecate in vid. Acest lucru are doua avantaje importante. Evident, primul beneficiu este ca este minimizat contactul ingredientelor cu aerul. Al doilea, vidarea determina fibrele vegetale sa se extinda, permitand prelucrarea mai eficienta a acestora, rezultatul fiind un suc mult mai fin. Obtinem un suc cu un gust mai pronuntat, culori mai vii, consistenta cremoasa si care se pastreaza proaspat mai mult timp. Rezultatul a fost noul blender Vidia, care este primul de acest fel.

Priviti mai atent

Uitati-va in e-magazinul nostru pentru mai multe informatii despre blenderul Vidia. Si verificati si canalul nostru de YouTube pentru teste si retete.

Publicat: 26. Octombrie 2016
###message