sso

Un nou studiu arata ca verdeturile cu frunze pastreaza creierul tanar

Adaugarea unei cani de spanac la sucul zilnic poate avea o mare diferenta

Depositphotos_4483109_original
Depositphotos_4483109_original

Una dintre cele mai mari temeri inaintam in varsta este pierderea cunostintelor creierului cognitiv care conduc la boala Alzheimer si la dementa. In timp ce industria farmaceutica cheltuieste miliarde pe cercetare pentru noi tratamente posibile, un nou studiu de la Centrul Medical al Universitatii Rush din Chicago ar fi gasit un raspuns: verdeturile cu frunze.

Studiul lor continuu implica 960 de persoane cu virste cuprinse intre 58 si 99 de ani. Potrivit rezultatelor obtinute, persoanele care au consumat 1-2 portii de verdeturi cu frunze pe zi au creiere care au fost testate cu 11 ani mai tinere decat cei care nu au facut-o. O portie de verdeturi cu frunze a fost definita fie ca o jumatate de cana de spanac, kale, varza, sau o cana de salata.

In acest studiul s-a luat in considerare alti factori care ar putea afecta sanatatea creierului, inclusiv dieta, fumatul, greutatea si alți factori ai stilului de viata. In timp ce cercetatorii au notat ca nu poate fi inca dovedit in mod concludent ca verdeturile frunzelor vor reduce sau incetini dementa, o asociere clara a fost stabilita intre consumul de verdeturi cu frunze si de sanatatea creierului. Se crede ca disponibilitatea ridicata a unor astfel de substante nutritive, cum ar fi folatul, luteina si nitratul in aceste verdeturi, sunt responsabile pentru acest efect benefic.

Una dintre cele mai usoare cai de a obtine cantitatea maxima de nutrienti din verdeturile cu frunze este de a le stoarce intr-un storcator cu presare la rece. Vitezele lente nu dauneaza nutrientilor, vitaminelor si mineralelor vitale, spre deosebire de storcatoarele centrifugale sau blenderele de mare viteza. O cana de spanac poate fi adaugata cu usurinta la orice suc si aroma este foarte usoara. Am descoperit ca spanacul este o completare buna a unui suc de baza din morcov si mere.

In testele noastre, cele mai bune aparate pentru stoarcerea verdeturilor cu frunze sunt storcatoarele cu dublu ax melcat sau storcatoarele orizontale cu un singur ax melcat. In cazul in care pretul nu este un impediment, storcatorul Angel cu dublu ax melcat face o treaba uimitoare. O alegere versatila la un pret mediu este storcatorul orizontal Sana EUJ-707, modelul nostru cel mai popular. In cele din urma, Vidia SJ-002 este o alegere excelenta ca si raport calitate-pret.

Publicat: 22. Decembrie 2017
###message