sso

Un sfat rapid despre cum sa va detoxifiati cu sfecla rosie

De fiecare data dupa anul nou si in apropierea primaverii veti auzi in jurul vostru tot felul de ghiduri de detoxifiere. Acestea pot fi diete speciale, pilule sau chiar ceea ce se pretinde ca ar fi “potiuni magice” care va ajuta sa eliminati kilogramele in plus sau sa reduceti dulciurile sau alcoolul. Daca aveti un storcator in bucatarie, puteti uita de aceste idei si sa incepeti sa va detoxifiati natural.

Toate sucurile proaspat presate au proprietati naturale de detoxifiere, in special cele inchise la culoare. In general, cu cat fructele si legumele sunt mai inchise la culoare, cu atat efectele de detoxifiere sunt mai mari.

Regina detoxifierii din randul legumelor este sfecla rosie. Dar avand proprietati foarte puternice, aceasta ar trebui tratata ca un medicament – cel putin la inceput.

Deci, daca nu sunteti invatati sa beti suc suc proaspat de sfecla, incepeti cu putin – nu mai mult de 100 ml pe zi, si neaparat combinata cu suc de morcovi pana la cantitatea de 300 ml.

Mai tarziu puteti creste cantitatea de suc de sfecla in acest amestec. Daca veti consuma prea mult suc de sfecla deodata, veti avea reactii neplacute date de detoxifiere – ameteli sau greata. Dar daca mentineti cantitatea de 100 ml pe zi aceste simptome nu sunt atat de puternice si dispar repede.

Pe langa detoxificare, sucul de sfecla are si alte beneficii:

  • intareste sistemul imunitar al organismului
  • are proprietati anticancerigene (este recomandat in timpul tratamentului anti cancer si dupa, ca recuperare, pentru ca protejeaza organismul de efectele negative ale chimioterapiei si radioterapiei)
  • capacitatea de a reduce tensiunea arteriala, in special cand este asociata cu mierea naturala de inalta calitate
  • regenereaza si ajuta producrea de sange
  • promoveaza o sanatate mentala buna, in special in zilele inchise care predispun la depresie.

 


Precautii! Daca suferiti de pietre la rinichi sau tulburari metabolice, consultati un doctor inainte de a incepe terapia cu suc de sfecla rosie. De asemenea, datorita continutului ridicat de zaharoza, diabetticii ar trebui sa limiteze consumul de sfecla rosie.

červená řepa
červená řepa
Publicat: 18. Februarie 2016
###message