sso

Cum sa faceti un suc perfect de fiecare data

Stoarcerea este unul dintre cele mai sanatoase lucruri pe care le puteti face, dar daca stoarceti in fiecare zi acelasi lucru, poate interveni monotonia foarte repede. Exista o intreaga lume de ingrediente si, daca urmati aceste reguli simple, puteti face tot felul de sucuri uimitoare.

ovocné a zeleninové šťávy
ovocné a zeleninové šťávy

7 sfaturi de baza pentru a crea combinatii grozave de suc

  1. Simplu este bun. Cele mai bune sucuri sunt o combinatie de doar cateva ingrediente. Daca incercati sa amestecati 10 fructe diferite si vegetale, aromele individuale se vor pierde. Retineti ca anumite ingrediente de baza cum ar fi mere, morcov, ananas sau portocale vor avea mereu un gust bun.
  2. Nu e adevarat ca sucurile de fructe si vegetale trebuie sa fie consumate separat. Daca nu va da indigestie, este cel mai bun mod de a bea sucul.
  3. Morcovul si marul au un gust bun amestecandu-le cu orice.
  4. Un pic de lamaie sau lime sporeste cu adevarat aroma aproape a oricarui suc. Capsunile sunt, de asemenea, pot intensifica aroma.
  5. Nu exagerati cu ingredientele care au gust puternic. Stoarcerea unei radacini intregi de ghimbir sau a unei verze si amestecarea cu un singur mar nu se va termina bine.
  6. Va este frica de frunzele verzi? Mai bine nu. Frunzele verzi au un aport nutritional mare. Spanacul sau salata sunt un punct de plecare bun, deoarece au o aroma foarte fina. Incepeti cu o mana de spanac si apoi adaugati mai mult in sucurile ulterioare.
  7. Regula finala este simpla - urmati-va gustul. Gasiti lucruri care va plac si experimentati cu unele dintre diversele produse enumerate mai jos.

Reteta universala pentru toate sucurile

Desigur, puteti sa aruncati o gramada de ingrediente in storcatorul dvs. si sa vedeti ce obtineti. Uneori ar putea fi bine si alteori ar putea sa nu fie asa de bine. Pentru a va maximiza sansele de succes, urmati aceste retete universale:

  • baza + completare
  • baza + amplificator de aroma
  • baza + condiment
  • baza + completare + amplificator de aroma
  • baza + completare + condiment
  • baza + completare + amplificator de aroma + condiment
1
1

1. BAZA

Fructele si legumele de baza sunt ingredientele (sau combinatia de ingrediente) care vor face baza retetei dvs. de suc. Ingredientele de baza sunt de obicei foarte suculente, cu un continut ridicat de apa, au un gust neutru sau usor dulce si sunt potrivite pentru a fi combinate cu alte ingrediente. Principalele ingrediente de baza sunt:

  • mere, pere, ananas, morcov, portocale, castraveti, dovlecei, pepene, dovleac, salata, rosii, struguri, ardei, mandarine si rodie
2
2

2. COMPLETARE

Ingrediente complementare sunt adaugate la sucul de baza, dar in cantitati mai mici. Cele mai multe dintre acestea sunt lucruri pe care, in mod normal, nu le-ati stoarce, din cauza continutului lor scazut de apa. Cu aromele lor distincte, aceste ingrediente pot face o schimbare mare atat in gustul sucului, cat si al culorii. Ingredientele care se incadreaza in aceasta categorie includ:

  • sfecla, kale, spanac, afine, zmeura si alte fructe de padure, patrunjel radacina, pastarnac, nectarine, caise, cirese, mango, kiwi, coacaze, varza, iarba de grau, frunze de papadie, avocado, banane

Sfat: Cum sa "stoarceti" banane si avocado. Datorita continutului scazut de apa si texturii moi, bananele si avocado nu pot fi cu adevarat stoarse. In schimb, acestea trebuie sa fie puse intr-un storcator sau blender si adaugate in suc. In cazul in care aveti un storcator cu ax melcat, dotat cu un ecran de omogenizare, puteti folosi acest lucru. Altfel, puneti banana sau avocado intr-un blender, impreuna cu sucul si amestecati pentru cateva secunde la o viteza mica. Aroma merita efortul suplimentar. De asemenea, puteti folosi aceasta metoda cu fructele moi, cum ar fi piersicile si nectarinele, daca acestea sunt prea coapte.

3
3

3. AMPLIFICATORI DE AROMA

Rolul ingredientelor amplificatoare este de a remodela aroma si de a va asigura ca sucul nu este plictisitor. Aceste ingrediente vor ajuta la obtinerea unui suc dulce sau extrem de dulce. Doar amintiti-va, un pic este suficient. Ingredientele de amplificare a aromei includ:

  • lamaie, lime, grapefruit, telina, menta, rubarba
4
4

4. CONDIMENTE

Ingredientele condiment sunt cireasa de pe tort. Ele nu sunt obligatorii, dar pot imbunatati intr-adevar aroma. Acestea sunt ingrediente foarte puternice, asa ca amintiti-va ca putin este suficient. In unele cazuri, veti folosi doar un varf. Aceste ingrediente includ:

  • ghimbir, hrean, turmeric, scortisoara, coriandru, patrunjel, praf de sare, piper, usturoi, macris, ridiche, fenicul, busuioc, alte ierburi proaspete si mirodenii
5
5

5. Adaugiri

Acestea sunt diferite ingrediente care pot fi adaugate pentru a da un boost la orice reteta

  • Uleiul de masline, dovleac sau in poate fi adaugat sucului pentru a imbunatati digestia vitaminelor solubile in grasimi (vitaminele A, D, E, K). Doar adaugati o lingura la un pahar.
  • Apa de la nuca de cocos tanara este hranitoare si gustoasa si pot fi utilizata chiar si ca baza pentru intreaga reteta.
  • Otetul de mere este benefic pentru sanatatea digestiva si adauga o aroma usoara de alcool. Adaugati maxim o lingura la un pahar.
  • Pulberea de proteine este grozava dacă doriti sa faceti sucuri si nu aveti chef de mancare. Aceasta este disponibila in mai multe varietati. Unele dintre cele mai bune sunt canepa, mazarea si orezul.
  • Chia macinata sau psyllium adauga fibre si textura in suc. Este o modalitate buna de a imbunatati functiile digestive. Amintiti-va ca adaugarea de fibre insolubile poate limita cantitatea de vitamine absorbite din suc.

Ati creat o reteta de suc grozava?

Impartasiti-o cu noi pe Facebook! Ne-ar place sa vedem o poza a sucului obtinut. :)

Publicat: 30. Ianuarie 2018
###message