Folositi intreaga papadie
Papadia este considerata o bruiana, ceea ce inseaman ca o puteti gasi aproape peste tot. Puteti usca radacinile si sa faceti ceaiuri, florile produc o delicioasa miere iar frunzele le puteti folosi in salate sau puteti face suc din ele. Contine foarte multe substante benefice:
- vitaminele A, B, C, D
- beta-caroten
- potasiu, siliciu si calciu
- de 2 ori mai mult fier decat spanacul
De avut in vedere ca frunzele de papadie sunt putin amare (foarte asemanator cu cicoarea), deci stoarceti numai frunzele tinere.
Sucul de papadie are foarte multe beneficii pentru rinichi, ficat si piele. Este foarte util in constipatie si in cresterea secretiei de fiere a bilei si curgerea acesteia catre ficat. Viitoarele mame nu ar trebui sa bea deloc suc de papadie.
Nu lasa intepaturile sa te descurajeze
Nu puteti trece cu vederea urzicile chiar daca intepaturile lor sunt neplacute. Folositi manusi atunci cand le culegeti si pregatiti nu numai populara tocanita cu mamaliguta sau ceai, ci puteti de asemenea sa stoarceti frunzele. Sunt bogate in substante benefice:
- vitaminele B, C
- clorofila si caroten
- potasiu, magneziu si fier
- de 2 ori mai multe proteine decat boabele de soia
Urzicile sunt celebre pentru efectul antiseptic si de detoxifiere. Este potrivit pentru detoxifierea de primavara a organismului – curata sangele, ofera suport digestiei si intestinelor. De asemenea intareste imunitatea si protejeaza impotriva virusilor.
Inspirativa de la urs
Puteti gasi usturoiul ursului in aproape orice padurice. Il puteti gasi cu usurinta dupa mirosul specific asemanator usturoiului care este caracteristic impreuna cu o sumedenie de substante benefice:
- vitaminele A, B, C
- fier, zinc, magneziu, calciu
- continut ridicat de iod
Numele sau vine de la faptul ca ursul brun il consuma cu placere dupa perioada de hibernare, pentru a prinde putere, a-si curata sangele si intestinele. Si ursul stie ce face. Pe langa aceste efecte, leurda protejeaza impotriva germenilor si virusilor si previne aparitia '''aterosclerozei'''.
3 ponturi pentru sucul de primavara
Va oferim 3 sfaturi pe care sa le incercati. Insa nu uitati ca imaginatia voastra poate fi creativa! Asteptam si retetele voastre.
Recomandam un storcator cu doua axe melcate pentru stoarcerea ierburilor si verdeturilor dar un rezultat bun puteti obtine si cu storcatoare cu un singur ax melcat.