sso

Masca de fata din pulpa de telina

Nu arunca pulpa de la telina! Poti face o masca de fata din ea.

Daca faceti suc de telina destul de des, sigur omiteti un alt beneficiu secundar al telinei. Puteti transforma pulpa rezultata dupa stoarcere intr-o masca pentru hidratarea si refacerea fetei. Este simplu si dureaza mai putin de un minut pentru a o pregati.

00000IMG_00000_BURST20190418114232721_COVER
00000IMG_00000_BURST20190418114232721_COVER
Depositphotos_3771593_original
Depositphotos_3771593_original

Telina este buna inclusiv pentru piele

Cu un conținut de apa de pana la 95%, sucul de telina este foarte hidratant si sanatos. In timp ce prin stoarcere se indeparteaza cea mai mare parte a conținutului de lichid, pulpa ramasa este plina de constituenti sanatosi. Telina contine fitonutrienti care au proprietati antioxidante si antiinflamatoare. Acestea pot ajuta la intinderea pielii si la reducerea inflamatiei. De asemenea, are niveluri ridicate de vitamine, in special vitaminele K, C și B6. Este, de asemenea, o sursa buna de acid folic, potasiu, mangan, molibden si de acid pantotenic.

Iaurtul alb natural contine acid lactic, care dizolva usor celulele moarte ale pielii. Acest lucru ajuta la netezirea liniilor si a ridurilor. Mierea este in mod natural antibacteriana si poate fi utilizata pentru a ajuta la tratarea acneei. Si ca telina, are componente puternice antioxidante si antiinflamatoare.

Depositphotos_5005288_original
Depositphotos_5005288_original

Duceti-o la nivelul urmator cu un castravete

Daca doriti ca masca de fata sa fie mai eficienta, se adauga un castravete la suc. Castravetii au fost utilizati pentru a netezi pielea de-a lungul vremii, cu metoda clasica de a pune felii de castravete peste ochi. Pulpa de castraveti poate fi amestecata cu pulpa de telina pentru a oferi proprietati si mai bune de hidratare si vindecare.

image (1)
image (1)

Ingrediente

  • 1 telina apio
  • 1 castravete (optional)
  • 1 lingura de iaurt alb natural 
  • 1 lingura de miere (cea de la producatorii locali este cea mai buna)
00000IMG_00000_BURST20190418115251567_COVER
00000IMG_00000_BURST20190418115251567_COVER

Cum se prepara

Spalati-va si uscati-va fata. Stoarceti telina (si castravetele daca se foloseste). Puneti pulpa intr-o strecuratoare si presati-o cu mana pentru a elimina orice lichid in exces. Se amesteca bine iaurtul cu mierea, iar apoi se adauga pulpa ramasa dupa stoarcere. Amestecati totul folosind mainile pana obtineri o pasta omogena si aplicati-o pe fata, incepand de la frunte spre barbie. Daca nu se lipeste pe fata, strangeti-o intre degete pentru a o face putin mai uscata. Puteti adauga, de asemenea, mai multa miere pentru a o face mai rezistenta. Tineti masca timp de 10-15 minute, apoi indepartati-o si spalati-va fata.

spenat
spenat

Alte lucruri de incercat

Iata alte cateva ingrediente pe care le puteti adauga la reteta de baza:

  • Lamaie - Adaugarea unei jumatati de lamaie decojita la suc va ajuta la exfolierea pielii si la indepartarea excesului de ulei.
  • Ananas - Ananasul are calitati acide puternice si poate face o exfoliere majora. Adaugati un pic de pulpa de ananas, insa nu o lasati pe fata mai mult de cateva minute.
  • Papaya - Papaya este bine cunoscut pentru stralucirea si indepartarea decolorarii de pe piele. Adaugati o jumatate de papaya la reteta de suc. Adaugand pulpa in masca de fata, se va crea in mod natural o pasta neteda si usor de aplicat.
  • Spanac - Spanacul contine retinol natural din vitamina A, care netezeste pielea si creste nivelul de colagen.
Sana EUJ-707 matte black profile
Sana EUJ-707 matte black profile

Ce storcator sa folositi?

Recent, am realizat un articol si un videoclip care compara cele patru tipuri principale de storcatoare si eficacitatea lor in stoarcerea telinei. In timp ce toate cele patru tipuri au facut o treaba buna facand suc de telina, nu v-am recomanda sa folositi un storcator centrifugal pentru a obtine pulpa de telina pentru o masca de fata. Acest lucru se datorează faptului ca centrifugalele au tendinta de a face o pulpa cu bucati mari de telina. Cu orice storcator lent va rezulta o pulpa neteda/moale potrivita pentru a face o masca de fata. Cel mai simplu de folosit ar fi un storcator orizontal cum ar fi Sana 707, deoarece telina nu trebuie sa fie taiata in bucati mici pentru a fi stoarsa. In plus, curatarea storcatorului este foarte rapida.

Publicat: 18. Aprilie 2019
###message