sso

Conceptii gresite despre storcatoare - partea 1

Exista o multime de informatii contradictorii online despre storcatoare. Dar ce este real si ce este mit? Uitati-va la aceste patru conceptii gresite despre stoarcere in prima parte a seriei noastre cu doua parti.

TM

Faceti o cautare online pentru "cel mai bun storcator" si veti obtine mai multe informatii decat va puteti imagina. Veti vedea multe asa-numite "fapte" care par logice la prima vedere, dar in realitate nu sunt adevarate.

Sincer, nu exista "cel mai bun juicer", deoarece fiecare are nevoi, criterii si bugete diferite. La EUJUICERS, dorim sa furnizam informatii sincere si impartiale, astfel incat sa alegeti cel mai bine pentru dumneavoastra. In acest articol, vom elimina unele dintre cele mai comune mituri despre stoarcere, astfel incat sa puteti lua o decizie mai bine informata.

 

Puterea storcatorului

Moc wyciskarek

MIT: Mai multa putere intr-un storcator inseamna rezultate mai bune

ADEVAR: Puterea este in mare parte irelevanta in stoarcerea lenta. Cuplul (forta de torsiune) este mai important.

In aparatele de mare viteza, cum ar fi blenderele, procesatoarele de alimente sau storcatoarele centrifugale, puterea este intr-adevar inportanta. Aceste tipuri de aparate depind de viteze ridicate - pana la 20.000 rpm la blendere - care necesita motoare cu putere mare. Storcatoarele lente functioneaza la turatii mult mai mici - in general intre 40 si 110 rpm. In aceste cazuri, un motor cu cuplu mare de 150 de wati este mai mult decat suficient pentru a procesa chiar si lucruri dure, cum ar fi morcovii sau prepararea untului de arahide. Unii producatori de storcatoare ieftine isi vor compara produsele cu marcile de top, sustinand ca puterea mai mare a storcatoarelor lor ofera rezultate superioare. Pur si simplu nu este cazul, deoarece aceste motoare sunt adesea cu un cuplu redus care se opresc sau emana un miros de ars atunci cand sunt utilizate mai mult de cateva minute. Marcile de top din Coreea de Sud sunt echipate cu motoare de inalta calitate, de la 150 de wati la 240 de wati, si nu am vazut diferente de performanta intre acestea.

Viteza storcatorului

Prędkość wyciskarek

MIT: Cu cat este mai mic numarul de rotatii (rpm), cu atat sunt extrasi mai multi nutrienti.
 
ADEVAR: Nu exista dovezi ca diferentele de viteza ale modelelor individuale cu stoarcere lenta au un efect asupra continutului de nutrienti al sucului.
 
Un storcator care ruleaza la 43 rpm extrage aceeasi cantitate de nutrienti ca un storcator la 80 rpm, dar o va face de doua ori mai lent. Cu toate acestea, sucul poate fi mai clar (depinde, de asemenea, de designul ecranului de stoarcere). Este adevarat ca storcatoarele cu viteza redusa extrag in general mai multe substante nutritive decat storcatoarele centrifugale de mare viteza, dar acest lucru se datoreaza faptului ca modelele centrifugale functioneaza la viteze de aproximativ 100 de ori mai mari (10 000 rpm in mod tipic) si introduc caldura si oxidare.

Bisfenol (BPA) in plastic

BPA Free

MIT: Toate storcatoarele sunt fara BPA.
 
ADEVAR: Majoritatea storcatoarelor produse in Coreea de Sud au fost supuse unor teste foarte aprofundate pentru multe substante nocive, inclusiv mercurul, cadmiul, plumbul si, de asemenea, bisfenolul. In special vorbim despre brandurile premium de storcatoare produse in Coreea de Sud, cum ar fi Sana, Omega, Kuvings, Angel si Vidia. Producatorii acestor marci, conform informatiilor noastre, nu utilizeaza bisfenol pentru fabricarea storcatoarelor lor.
 
Situatia este diferita cu storcatoarele produse in China. Standardele de productie si siguranta nu sunt la fel de mari, iar tipurile de plastic mai ieftine pot contine substante nocive. Asigurati-va ca verificati cu atentie eticheta sau informatiile despre produs cu privire la prezenta BPA in aceste storcatoare.

Pastrarea sucului

Czas przechowywania soku

MIT: Sucul poate fi pastrat pana la 72 ore fara pierderi de nutrienti.
 
Veti gasi opinii diferite privind timpul maxim de pastrare pentru sucul obtinut cu diferite tipuri de storcatoare lente. Unii vor spune ca 24 de ore este timpul maxim, in timp ce altii sustin ca sucul pe care il produc poate fi pastrat pana la 72 de ore, fara pierderi de gust si valoare nutritionala.
 
ADEVAR: Din experienta noastra, sucul refrigerat ar trebui sa fie consumat in nu mai mult de 48 ore de la stoarcere.
 
Recomandam intotdeauna sa beti suc imediat dupa stoarcere pentru cel mai bun gust si valoare nutritionala sau cel putin in aceeasi zi. Totusi, cu refrigerare adecvata (de la 2-4 grade Celsius), sucul presat lent poate sa-si pastreze cea mai mare parte a gustului si a valorii nutritionale timp de pana la 48 de ore. Acest lucru poate varia in functie de calitatea fructului (sucul din fructele prea coapte nu va dura atat de mult) si a ingredientelor (citricele contin acid care poate incetini pierderea nutrientilor.)
 
Retineti ca acest lucru este valabil numai pentru storcatoarele cu viteza redusa. Storcatoarele centrifugale aereaza sucul la 10.000 rpm, provocand oxidarea imediata. De aceea, sucurile obtinute cu un storcator de mare viteza trebuie consumate imediat.
 

Speram ca aceste informatii sa va ajute in alegerea storcatorului potrivit. Vom publica in curand si partea 2.

Publicat: 31. Mai 2019
###message