sso

Nu aruncati pulpa: biscuiti din ovaz

O alta utilizare inteligenta a pulpei ramase dupa stoarcere.

ovesné sušenky z odšťavňování

Potrivit Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura, aproape jumatate din toate fructele si legumele produse sunt fie pierdute, fie irosite. Motivele includ persoanele care cumpara prea mult si arunca ceea ce nu folosesc, unele produse nu arata suficient de atragatoare pentru a fi mancate sau consumand doar o parte din fructe sau legume si arunca restul. Cand stoarceti, extrageti partea cea mai concentrata si mai nutritiva a produsului, dar pulpa ramasa poate fi folositoare. Ultima data v-am aratat cum sa faceti bulion de legume din pulpa. Astazi va vom arata cum sa utilizati pulpa pentru a prepara biscuiti deliciosi cu ovaz.

Ingrediente

  • 3/4 cupe de pulpa ramasa (orice pulpa este buna, dar cea de morcov si mere este ideala)
  • 1/2 cupe fulgi de ovaz
  • 1/2 cupe faina (ideala este cea integrala)
  • 4 linguri ulei vegetal
  • 2 linguri de zahar sau alti indulcitori
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 mana mica de seminte de floarea soarelui

Preparare

Intr-un bol mediu amestecati impreuna fulgii de ovaz, faina, zaharul, scortisoara si semintele de floarea soarelui. Adaugati uleiul si pulpa proaspata si amestecati impreuna pentru a forma un aluat. Daca este prea uscat, adaugati un pic mai mult ulei sau o parte din sucul pe care tocmai l-ati facut. Daca este prea umed, adaugati putina faina. Faceti bile mici si aplatizati-le putin in forma de cercuri. Coaceti timp de 10-15 minute la 180 ° C. Alternativ, le puteti usca intr-un deshidratator timp de 8-10 ore la 40 ° C.

 

 

Publicat: 17. Mai 2018
###message