Nutela facuta in casa la storcatorul dvs. cu ax melcat orizontal
Doar 5 ingrediente sunt necesare pentru a crea aceasta crema de ciocolata tartinabila cu alune. Copiii dvs. o vor adora si chiar si dvs!
Iata de ce aveti nevoie:
- un storcator cu ax melcat orizontal echipat cu ecran de omogenizare
- 3 cesti cu alune de padure
- 100 g ciocolata neagra topita
- 1 lingurita extract de vanilie
- ½ lungurita sare de mare
- sirop de agave dupa gust
Instructiuni:
- Coaceti usor alunele intr-un cuptor la 150 ˚C timp de 5-10 minute.
- Inveliti alunele intr-un prosop, iar dupa cateva minute, indepărtati pielitele deprinse de pe alune.
- Puneti ecranul de omogenizare in storcator si adaugati alunele decojite cate o lingura odata.
- Daca doriti o consistenta mai fina, mai treceti alunele procesate inca o data prin storcator. Pentru o consistenta mai buna, atasati duza rotunda mare (utilizata pentru sorbet sau unt de nuci) la storcator, inainte de a procesa a doua oara.
- Se amesteca alunetele procesate cu celelalte ingrediente.
Publicat:
14.
Ianuarie
2018