sso

Patru noi storcatoare cu tuburi de alimentare inovatoare in comparatie

Exista cateva modele radicale noi in tuburile de alimentare ale storcatoarelor. Ne uitam la patru dintre cele mai noi.

De multe ori primim intrebari primim de la clienti intreaband de ce toate storcatoare nu au tuburi de alimentare mai mari. Motivul este ca regulamentele guvernului specifica o latime maxima a tubului de alimentare drept masura de siguranta. Acest lucru trebuie sa impiedice copiii sa ajunga cu mainile lor in storcator in timp ce functioneaza. In ultimii cativa ani, unii producatori s-au apropiat de aceasta restrictie, facand tuburi de alimentare mai largi, cu diferite tipuri de bariere in tub, pentru a tine mainile si degetele la distanta.

Storcatoare cu tuburi de alimentare mai largi sunt adesea promovate ca fiind cel mai usor sau cel mai convenabil de utilizat. Imaginile (uneori modificate digital) arata ca merele mari sunt introduse cu usurinta in tubul de alimentare, fara a fi nevoie de taiere. Din experienta noastra, un tub de alimentare mai larg nu ofera neaparat cele mai bune rezultate sau economiseste mult timp.

Am comparat patru storcatoare pentru acest articol, facand aceeasi reteta de suc in fiecare storcator. Aceasta reteta a constat din 500 de morcovi, 5 frunze de kale, 125 g spanac, 125 g de mure si 1 mar mediu Granny Smith. Aceasta mare varietate de produse ne-a permis sa evaluam usurinta utilizarii cu fiecare tip diferit de tub de alimentare. De exemplu, un tub de alimentare poate functiona bine cu mere, dar nu cu spanac datorita designului.

CONCURENTII

26860_omegammv702-1
26860_omegammv702-1

Omega MMV

Primul storcator de fructe, cu ax melcat vertical, pe care l-am analizat este Omega MMV Mega Mouth. Am testat extensiv acest model. Consideram ca este standardul pentru storcatoarele cu gura larga de calitate, si am fost curiosi sa vedem cum ar compara altii. Utilizeaza un tub de alimentare de 78 mm cu o lama in interiorul tubului pentru siguranta.

Evo grey
Evo grey

Kuvings Evolution

Al doilea storcator pe care l-am analizat este noul Kuvings Evolution. Lansat in 2018, aceasta este a treia generatie de storcator vertical. In timp ce motorul si procesul de stoarcere sunt similare cu versiunea din a doua generatie, tubul de alimentare este putin mai mare la 82mm si foloseste un sistem de "clapeta" pentru siguranta.

EUJ-828 red
EUJ-828 red

Sana 828

Pentru storcatoarele cu gura standard de alimentare, am incercat noul storcator vertical Sana 828. Lansat in aceasta luna, acest storcator are un tub de alimentare standard, precum si o tava laterala pentru lucruri mai mici, cum ar fi fructele de padure si rosiile Cherry. Am fost curiosi sa vedem daca tava laterala ofera beneficii reale.

HA-I
HA-I

Hurom HA-1

In cele din urma am incercat noul storcator Hurom HA-I. Acest storcator este diferit de cele pe care le-am vazut si utilizeaza un bol cilindric cu o lama rotativa atasata deasupra ansamblului de stoarcere. Seamana putin cu un mini procesator de mancare. Produsele sunt taiate mai intai manual, in bucati mici si puse in bol. Atunci cand storcatorul este pornit, lamele imping ingredientele pre-taiate in storcator. Beneficiul este ca nu este necesar sa alimentati fiecare ingredient in tubul de alimentare.

TESTAREA STORCATOARELOR

MMV with produce
MMV with produce

Rezultatele testului pentru Omega

Omega MMV: Tubul cu gura larga de alimentare de pe Omega MMV a facut alimentarea majoritatii ingredientelor destul de usor. Avand o tava integrata in jurul tubului de alimentare este deosebit de utila cu spanacul, deoarece frunzele mici de spanac tind sa cada in bolul de suc, daca nu sunt alimentate foarte atent in tub si in cantitati mici. Cu toate acestea, am remarcat de asemenea ca forma complexa a tubului de alimentare a facut ca niste frunze de spanac sa ramana blocate in interiorul bolului, unde axul melcat nu a putut ajunge. Tubul de alimentare nu era suficient de larg pentru a introduce un mar Granny Smith de dimensiuni medii, asa ca a trebuit sa-l taiem in sferturi. Morcovii au fost prelucrati cu usurinta, desi am experimentat cateva blocaje cu morcovii mai mari. Acest lucru este usor de rezolvat prin inversarea motorului timp de cateva secunde. Kalele si fructele de padure au fost prelucrate fara probleme. A fost nevoie de mai putin de 7 minute pentru a stoarce ingredientele si apoi pentru a curata storcatorul ulterior.

Kuvings EVO820 flip top
Kuvings EVO820 flip top

Rezultatele testului pentru Kuvings

Kuvings Evolution: Evolution a performat similar cu MMV, desi sistemul cu clapeta a fost mai dificil de folosit. Tubul de alimentare mai mare a fost de ajutor cu marul, deoarece acesta a fost singurul storcator capabil sa ia un mar de marime medie fara taiere. Cu toate acestea, sistemul de alimentare cu clapeta a fost ciudat de folosit cu fructe de padure si in special cu spanacul. Numai o mana mica cu spanac a putut fi alimentata lodata, și nu a existat nici o tava pentru a prinde frunze suplimentare care au cazut. Ca si Omega, Kuvings s-a blocat de cateva ori cu morcovi mai mari, in ciuda motorului puternic de 240 de wati. Timpul de stoarcere si de curatare a fost aproape identic cu cel al Omega, aproximativ 7 minute.

Sana 828 feeding tube
Sana 828 feeding tube

Rezultatele testului pentru Sana

Sana 828: Am fost placut surprinsi de tava laterala si deschiderea de pe Sana 828. In timp ce ne-am gandit ca ar fi util mai ales pentru fructe de padure, sa dovedit a fi un economizor real de timp pentru spanac. Pumni mari de spanac s-au impins in deschiderea laterala din tava si apoi s-au impins usor in storcator cu impingatorul. Este un design simplu, dar unul surprinzator de util. Sana 828 utilizeaza un ax melcat cu lama dubla, care taie produsele in bucati mai mici pe masura ce intra in camera de stoarcere, spre deosebire de storcatoarele cu gura mare care folosesc forta bruta pentru a zdrobi bucatile mai mari. Aceasta inseamna ca morcovii se alimenteaza mai incet in camera de stoarcere deoarece melcul ii taie in bucati. Am intampinat doar un blocaj, si asta a fost cu un morcov deosebit de gros. Pe langa taierea marului in bucati mai mici, timpul de preparare era acelasi ca si in cazul storcatoarelor cu gura mare. Timpul total de pregatire, stoarcere si curatare a fost cu aproximativ un minut mai mare decat le storcatoarele cu gura larga si anume 8 minute. Curatirea a fost mult mai usoara la modelul 828 datorita designului simplu al tubului.

HA-I smart hopper
HA-I smart hopper

Rezultatul testului pentru Hurom

Hurom HA-I: Am testat Hurom folosind "palnia inteligenta", care rupe si taie ingredientele inainte de a le trimite in camera de stoarcere. In teorie, acesta este storcatorul cu cea mai larga gura de alimentare, deoarece puteti umple intregul vas al cuvei cu produse. Cu toate acestea, deoarece ingredientele trebuie taiate in bucati de 3 cm, timpul de preparare a durat mult mai mult. Datorita capacitatii vasului, a trebuit sa umplem bolul de trei ori pentru a completa reteta. Dar, in timp ce procesa primul bol, am taiat si am pregatit ingredientele astfel incat sa fie gata atunci cand a fost timpul pentru a umple vasul din nou, economisind ceva timp. Pentru ca totul a fost taiat manual in bucati mici si apoi din nou de catre palnia inteligenta, nu au existat blocaje. Necesitatea de a pregati ingredientele si umple rezervorul de doua ori este mai consumatoare de timp din toate storcatoarele testate, durand 10 minute si jumatate de la inceput pana la sfarsit.

Sumarul testelor

Omega MMV:

           + Tava integrata si gura larga au fost bune pentru spanac si fructe de padure

           + Procesarea rapida a ingredientelor

            - Nu indeajuns de mare pentru un mar intreg

            - Pulpa ramane in interiorul tubului de alimentare

            - Dificil de curatat

 

Kuvings Evolution:

            + Cea mai mare gura de alimentare – poate incape un mar intreg

            + Procesare rapida a ingredientelor

            - Clapeta a fost dificil de folosit cu spanacul si fructe de padure

            - Morcovii nu se alimenteaza la fel de usor la la MMV datorita orificiului mai mic de la clapeta

            - Palnia cu clapeta a fost mai dificil de curatat

 

Sana 828:

            + Palnie de alimentare usor de curatat

            + Tava laterala utila pentru spanac si fructe de padure

            + Morcovii se alimenteaza usor in gura de alimentare

            - Imgredientele mari precum merele necesita taiere

 

Hurom HA-I:

            + Palnia inteligenta alimenteaza automat storcatorul in timpul functionarii

            - Ingredientele trebuiesc taiate in bucati de 3 cm

            - Timp indelungat de pregatire a ingredientelor

            - Capacitate mica a bolului, deci trebuie reumplut frecvent

            - Operatie de stoarcere inceata  

Publicat: 24. August 2018
###message