sso

Renteaza sa ne luam lucruri ieftine?

Intrati in orice magazin de electrocasnice sau chiar supermarket si puteti vedea ceea ce seamana cu un storcator modern la preturi incredibil de mici. Arata aproape identic cu brandurile premium de storcatoare, deci, care este diferenta?

Introducere

Primul lucru care trebuie avut in vedere este tara de origine. Aproape toate storcatoarele ieftine sunt fabricate in China unde este o uriasa industrie de copiere rapida a ultimelor modele premium. Daca va uitati pe partea inferioara a storcatoarelor veti gasi tara de origine. Firmele cunoscute si de calitate sunt in general fabricate in Koreea de Sud, care are un grad ridicat de calitate atat in ceea ce priveste materialele cat si calitatea muncii. Daca vedeti “Made in China” sau “Made in PRC (People’s Republic of China) atunci fiti siguri ca este o copie realizata cu cele mai ieftine materiale si aruncata rapid pe piata.

Evident ca nu se pot respinge toate produsele chinezesti ca fiind de proasta calitate. Multe branduri cunoscute pe plan mondial exporta produse din China. Mana de lucru este ieftina, rapida si adaptabila. Trebuie tinut cont si ca aceste branduri doar asambleaza produsele cu piese din tarile de origine dar cu mana de lucru ieftina. Un exemplu este iPhone care este asamblat in China, dar majoritatea componentelor sunt produse in Koreea de Sud si Statele Unite.

Cum este posibil sa vinzi atat de ieftin?

1. Sunt realizate din materiale foarte ieftine

  Daca vom compara produsele originale cu produsele copiate observam imediat calitatea materialelor folosite. Porniti storcatorul si va izbiti de zgomote mai puternice sau de vibratii ale motorului. Potrivirea pieselor si finisarea sunt de asemenea la standarde joase, adica piesele nu se potrivesc unele pe altele si huruie atunci cand sunt in uz. Aceasta va face stoarcerea din ce in ce mai dificila mai ales dupa cateva luni, timp in care micile vibratii si presiunea exercitata de procesul de stoarcere sa produca defectiuni majore ansamblurilor ieftine.

cheap 1
cheap 1

Constructie de calitate inferioara

Priviti cum ecranul de stoarcere este atasat la cadru. Ecranul de stoarcere este supus la presiuni foarte mari, in special din partea legumelor dure si sunt adesea primele care se crapa.

cheap 3
cheap 3

Plasticele vopsite prin pulverizare

Acest storcator frumos “colorat” arata frumusetea doar la suprafata. In loc sa fie realizat din materiale plastice de calitate colorate (ABS), este doar un plastic simplu colorat cu vopsele de cele mai multe ori care nu respecta normele de siguranta (cu compusi toxici).

Un loc obisnuit unde se salveaza banii este motorul. Storcatoarele de calitate ridicata folosesc motoare puternice AC proiectate in cursul a catorva ani. Adesea, copiile folosesc motoare ieftine DC care nu sunt potrivite sa produca cuplul necesar, mai ales in timp, pentru ca sistemul de transmisie sa reduca viteza de lucru a motoarelor de curent continuu la o viteza lenta potrivita sistemului de stoarcere si creeaza caldura excesiva care pune presiune pe motor. De aceea motorul impreuna cu sita sunt de regula primele componente care pica in cazul unui storcator cu motor de curent continuu. Acest lucru se reflecta si in garantiile oferite care nu depasesc 2 ani si vin cu avertizari printate care protejeaza producatorul de plangeri.

2. Fara piese de schimb sau relatii cu clientul

Storcatoarele de marca au garantie mare si o durata de folosire lunga. Asta inseamna ca piesele de schimb sunt permanent disponibile. In mod uzual, fabricile care produc copii nu vor asigura productia pentru mai mult de 6 luni pentru un model, apoi se orienteaza catre alt model pe care sa-l copieze. Piesele de schimb nu sunt importante pentru ei pentru ca modelele sunt rapid schimbate iar fabrica isi schimba si linia de productie. Verificati nu numai garantia produselor ieftine dar si disponibilitatea pieselor de schimb. De asemenea cititi certificatul de garantie mai ales daca este scris marunt. Clientii sunt adesea surprinsi cand vor observa ca o plangere este respinsa. Recent am achizitionat un storcator foarte ieftin pentru a-l incerca, si am remarcat ca “filtrul” (adica ecranul de stoarcere) nu este acoperit de garantie. Acesta este probabil primul lucru care va pica la un storcator ieftin, si nu din cauza unei folosiri necorespunzatoare de catre utilizator.

3. Fara costuri de cercetare sau dezvoltare

Adesea, cand un storcator cu caracteristici noi apare pe piata, primele modele sunt cumparate de inginerii chinezi, dezasamblate si copiate in cele mai mici detalii dar cu materiale ieftine si de proasta calitate. Fabricile se reutileaza imediat si dupa cateva luni, acele “noi” sau “exclusive” caracteristici apar pe alte 5 diferite modele ieftine, vandute sub diferite denumiri. Copiile nu au in spatele lor anii de cercetare sau costurile de dezvoltare a tehnologiilor, au doar costurile cu personalul care dezasambleaza si copiaza partile componente – la asta se rezuma toata cercetarea lor.

4. Siguranta nu este o prioritate

Majoritatea storcatoarelor cu nume, sunt realizate din materiale de calitate ridicata, certificate CE – inseamna ca intrunesc standardele de siguranta cerute de EU. Nu veti gasi astfel de certificari pe copiile ieftine. De asemenea, modelele demne de incredere folosesc materiale BPA-free in toate componentele de plastic. Nu este o caracteristica a storcatoarelor ieftine ceea ce inseamna ca substante potential toxice s-ar putea strecura in sucul dvs.

Storcatoare de calitate

Aproape toate storcatoarele de calitate sunt realizate in Koreea de Sud. Standardele si tehnologiile folosite sunt la cel mai inalt nivel. Fabricile coreene lucreaza mana in mana cu brandurile vestice pentru a asigura produse de calitate si disponibilitatea pieselor de schimb. Este adevarat ca unele dintre aceste fabrici si-au externalizat productia in China dar in acest caz toate procesele sunt strict supravegheate.

Branduri ca Omega, Sana, Oscar, Kuvings, Hurom, Angel sau Kempo sunt mai scumpe, dar pretul reflecta toate beneficiile. Printre acestea sunt calitatea constructtiei, motoare puternice, performanta ridicata, disponibilitatea pieselor de schimb, suportul clientului, siguranta, etc.

Zicala “Primesti ce platesti” sau “Suntem prea saraci sa ne luam lucruri ieftine”, cu siguranta ascunde un mare adevar si in acest caz.

Publicat: 8. Decembrie 2016
###message