sso
###message

Sucul de iarba de grau: mai bun decat bauturile energizante

Pentru a incepe ziua aveti nevoie de o cafea sau o bautura energizanta? Incercati iarba de grau pentru o alternativa sanatoasa de energizare.

Graul sau orzul plantate intr-o tava este un decor popular pentru Paste. Dar ce faceti cu el dupa ce trece sarbatoarea? In loc sa-l aruncati afara, utilizati-l intr-un smoothie sau stoarceti-l. Iarba de grau si orz sunt o mare sursa de energie si sunt pline de vitamine, minerale si clorofila. Va veti simti cu adevarat viu cand il beti, deci consumati-l inainte de a face exercitii fizice sau primul lucru dimineata.

640 (1)
640 (1)

Cum sa folositi iarba de grau

  1. Taiati cateva maini de iarba la aproximativ un centimetru deasupra solului
  2. Daca utilizati un blender, se amesteca cu apa pana la consistenta dorita
  3. Iarba de grau poate fi stoarsa direct ca un impuls de energie

Shot-ul de iarba de grau versus bauturi mixate

Puteti bea suc de iarba de grau direct ca pe un shot sau amestecat cu apa intr-un smoothie, dar gustul este foarte puternic. Daca doriti, puteti sa-l adaugati in sucul de fructe sau legume pentru al face mai placut.

O versiune clasica este de a amesteca iarba de grau cu portocale, ananas si mar, dar sa nu va fie frica sa incercați alte combinatii. De asemenea, merge bine cu sucurile de legume. Iata o reteta care ne place foarte mult:

  • o mana de iarba de grau
  • 2 frunze de salata verde
  • 1 tulpina de telina
  • 4 morcovi

Folosind un storcator, stoarceti prima data telina si salata verde. Apoi, alternati morcovii alternativi cu iarba de grau. Daca utilizati un blender, amestecati toate ingredientele cu apa si procesati la viteza mare pana cand amestecul va deveni fin.

Atentie: Nu alegeti grau sau orz care a fost plantat comercial, deoarece poate fi tratat cu substante chimice.

800
800

Ce storcator sa folositi

Iarba de grau se stoarce cel mai bine cu un storcator cu dublu ax orizontal precum Angel Juicer sau Omega TWIN GEAR. Daca planuiti sa stoarceti iarba de grau mai des, un storcator dedicat pentru iarba de grau este Wheatgrass BL-30. Un storcator cu ax melcat orizontal va da rezultate acceptabile, cu conditia sa taiati iarba de grau in bucati mici. Nu incercati sa stoarceti iarba de grau cu un storcator centrifugal - nu este deloc potrivit pentru el.

Publicat: 26. Ianuarie 2018